BarMar's Kitchen

Verse Tomatensoep

Het is helemaal niet moeilijk en superlang in keuken staan om verse tomatensoep op tafel te zetten

Benodigdheden:
4 grote tomaten
1 winterpeen
1 ui
1 teentje knoflook
Verse tijm (uit eigen kruidentuin)
blikje tomatenpuree
2 runderbouillonblokje
750ml water
Peper en zout
Olijfolie

Bereidingswijze:
1. Was de tomaten, schrap de wortel en snijd beiden in kleine stukjes
2. Snij de de ui in halve dunne ringen en pluk de tijm
3. Verhit de olijfolie in een soeppan op laag vuur, pers teentje knoflook en fruit deze met de ui aan
4. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee
5. Voeg daarna de wortel, peper en evt zoet toe en bak al roerende gedurende 5 minuten, totdat de ui en winterpeen zacht worden
6. Voeg de gesneden tomaten en de tijm toe en bak deze circa een halve minuut mee
7. Voeg 750ml water toe en breng dit aan de kook.
8. Voeg de bouillonblokjes toe en laat dit 15 min op laag vuur pruttelen
9. Pureer de soep met staafmixer
10. Breng op smaak met peper en evt zout en indien de soep iets te zuur is kan je een theelepel suiker toevoegen

Serveer dit met een heerlijk Turks brood en je hebt een heerlijke maaltijd

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *