BarMar's Kitchen

Tijd voor BBQ??- Gegrilde Asperges

Afgelopen weekend was het eindelijk lekker weer voor de bbq.
Sinds vorig jaar hebben we een buitenkeuken en het liefst maakt Bart daar iedere dag het eten op klaar.
Maar helaas was het dit jaar tot op heden nog maar 1x gelukt, dus toen het afgelopen zaterdag mooi weer was,
zijn we meteen inkopen gaan doen voor BBQ.
Komende dagen publiceer ik allerlei BBQ gerechten.

We hadden nog asperges over van onze gewonnen Willem & Drees Pakket namens de Postcode Loterij en die moesten nodig op.
Dus die hebben we gegrild en daarover heen plakjes gegrilde achterham.

Benodigdheden voor 2 personen:
500gr Asperges
4 plakken achterham
olijfolie
verse kruiden
geraspte kaas

Bereidingswijze:
* Maak de asperges schoon
* leg asperges in een schaal/bak met olijfolie
* Daaroverheen doe je verse kruiden (uit eigen kruidentuin)
* vlak voor het op de grillplaat zijn wrijf je de asperges nogmaals in en zorg er voor dat er kruiden aan vast zitten
* Leg de asperges 15 min op de grillplaat en keer regelmatig zodat het gelijkmatig bruin wordt
* De laatste 5 min de plakjes achterham op de grillplaat bakken
* Zodra de asperges en plakjes ham gebakken zijn, verdeel je de asperges over 2 borden.
* Doe daar over heen een laagje geraspte kaas
* Bedek het als laatste met 2 plakjes ham.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *