BarMar's Kitchen

Orzo met knoflookgarnalen

Komende dagen komen er gerechten uit de Hello Fresh box.
Het is de eerste keer dat we zo een box hebben aangevraagd om te kijken hoe dat bevalt.

Eerste gerecht uit de Familybox is Orzo met knoflookgarnalen

Ingrediënten:
* 2 Knoflookteen
* 1 Sjalot
* Amandelschaafsel
* 12 blaadje Verse basilicum
* 10 takjes Verse oregano
* 1 Courgette
* 160 gr Garnalen
* 120 gr Orzo
* 250 ml visbouillon

Bereidingswijze:
1. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. Hak het amandelschaafsel fijn. Pluk de blaadjes van de verse basilicum en oregano en snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in kleine blokjes.
2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo al roerend 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
3. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de garnalen, het grootste deel van het amandelschaafsel en het grootste deel van de verse kruiden toe en bak 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
4. Haal de garnalen uit de wok of hapjespan en houd warm in aluminiumfolie. Bak in dezelfde wok de courgette 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt 5 – 6 minuten smoren op middellaag vuur of tot de courgette beetgaar is.
5. Voeg de orzo toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
6. Serveer de courgette-orzo met de garnalen en garneer met het overige amandelschaafsel en de rest van de kruiden.

Eet Smakelijk!

One comment

  1. Lekker was deze he? Wij hebben nu een paar weken de Hellofresh box en zijn er echt super blij mee. Wij dachten ook eerst maar eens proberen, maar we willen nu echt niet meer zonder. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *