BarMar's Kitchen

Kipfilet met pesto-aardappelen

Benodigdheden voor 2 personen:
*500 g Nicola aardappelen
* 2 x Kipfilet
* 80 g Groene pesto Genovese
* 1 stuks Rode paprika
* 1 stuks Jonagold appel
* 14 stuks Radijs
* 1 el olijfolie

Bereidingswijze:
1. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, voeg een snuf zout toe en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat met deksel staan.
2.Leg ondertussen een stuk bakpapier of vershoudfolie over de kipfilet en sla met een koekenpan de filet plat. Haal het papier of folie weg, besmeer de helft van de kipfilet met 1 tl groene pesto per persoon en bestrooi met peper en zout. Vouw de kipfilet dicht en maak de randen vast met 2 cocktailprikkers.
3. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en bak 10 minuten, of totdat de kipfilet gaar is. Keer regelmatig om.
4. Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Snijd de radijs in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein. Meng de paprika, de appel, de radijs en het radijsblad in een saladekom.
5. Maak in een kleine kom een dressing van de overige olijfolie, peper en zout en voeg toe aan de salade.
6. Roer de overige groene pesto door de aardappelen. Verdeel de aardappelen en kipfilet over de borden en serveer met de salade.

Eet Smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *